/ news7.bg
Една година и шест месеца „лишаване от свобода“ е наказанието, наложено на подсъдимия за извършени от него престъпления - нанасяне на лека телесна повреда, закана за убийство, нарушаване на неприкосновеността на чуждо жилище.
        
Съдят мъж за агресивно поведение към съседка 

Около 20:00 часа, на 02 декември 2018 г. в с. Бутан, община Козлодуй, подсъдимият И. влязъл в чуждо жилище, след като със силен натиск отворил заключената входна врата. Той нападнал длъжностно лице - отчетник измервателни уреди във „В и К“ ООД-Враца, по повод изпълнение на службата му. Подсъдимият нанесъл удар с метална лопата за смет, както и такива с ръце, в областта на лицето на пострадалия, и го блъскал.

В резултат на агресивното поведение на служителя на „ВиК“ била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в охлузвания и оток на различни части на лицето и тялото. Освен това С.И. отправил закана за убийство спрямо пострадалия с думите: „Ще те пребивам, ще те ликвидирам, тук ще си останеш, тази вечер всичко ще приключи за тебе!“.

Оставиха в ареста мъж, заради закана за убийство

За извършените от С.И. престъпни деяния Районна прокуратура-Козлодуй го е привлякла към наказателна отговорност. Между страните е било постигнато споразумение, с което подсъдимият се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено едно общо най-тежко наказание при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.
Апелативна прокуратура София