/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Оряхово е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж. Обвиняемият, който е на 71 години, живее в дома си в Мизия, област Враца. До 2016 г. мъжът бил в добри взаимоотношения с неговите съседи, след което поведението му се променило.

Мъж отива на съд за опит за подкуп на полицейски служители

Често пъти, безпричинно, той обиждал съгражданите си, отправял груби думи по техен адрес или ги заплашвал с побой. В един момент обвиняемият дори преградил уличното платно, като заявил, че пътят е негова частна собственост.

Около 19:00 ч. на 05 юли 2018 г. обвиняемият пресрещнал жената, която вървяла с храна към дома на техен общ съсед, за когото се грижила. В този момент мъжа я нападнал с виковете: „Чак сега ще те пребия!“, „Ще ви дотърквам“ (унищожа), като крещял, че улицата е частен имот и да не преминават през нея. В ръцете агресивният мъж държал гаечен ключ и дървен кол.

Оставиха в ареста мъж, заради закана за убийство

Внезапно той ударил жената по главата с металния предмет, след което започнал да я скубе за косата и да я тегли за ръцете. Пострадалата много се уплашила. Опитала се да се отскубне, но обвиняемият я държал здраво, като не й давал възможност да се обади по мобилния си телефон за помощ от съпруга си. След известно време жената успяла да се отърве от мъжа и побягнала към дома си.

Същият ден бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи за извършено нападение спрямо жената. На място пристигнали служители на реда, които извършили проверка, а впоследствие било образувано досъдебно производство срещу мъжа.

Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

В хода на разследването е била извършена комплексна съдебна психолого-психиатрична експертиза, от заключението на която е видно, че пострадалата към датата на престъпното деяние, извършено от обвиняемия, е била в състояние на остра стресова реакция.

Жената възприела заканата като реална непосредствена опасност за живота и здравето й. След случилото се Т. К. променила поведението си, като избягвала преминаването покрай дома на обвиняемия и се разболяла вследствие на претърпения стрес.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.