Окръжен съд Габрово
Окръжен съд Габрово / DarikNews.bg
Мъж, ползвал чужда дебитна карта, за да тегли пари от банкомат отива на съд. В края на май миналата година габровецът Велизар на два пъти изтеглил по 400 лева, които  били на 94-годишната му съседка.

Той живеел в апартамент до пострадалата жена. През 2011 година здравословното състояние на бабата се влошило и за нея започнала да се грижи дъщеря й.

Велизар бил в близки добросъседски отношения с двете жени - ходил им на гости и им помагал. Дъщерята, която имала разрешение от майка си и знаела ПИН-кода на дебитната й карта, опитала да изтегли пари от банкомат, но не успяла защото АТМ-устройството не работело. В разговор с обвиняемият, тя споделила за проблема, като казала цифрите на кода за картата на майка си.

На следващият ден дъщерята трябвало да замине за Пловдив и помолила Велизар да се грижи за майка и. Това му дало възможност да посещава жилището на пострадалата безпрепятствено. На следващия ден докато бил при пострадалата, намерил дебитната карта и я взел. През следващите два дни използвал тази дебитна карта на два пъти, за да изтегли пари.

 Предстои насрочване на делото  за разглеждане пред съда.