/ IStock
Два нови кабинета започват работа за предварителен преглед на пациенти със съмнения за заболяване от Ковид- 19 във Враца, съобщиха от Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/.

Единият от кабинетите е разкрит към общинското лечебно заведение "Диагностично-консултативен център- 1" /ДКЦ-1/ и се намира в бившата втора поликлиника в града. Вторият кабинет се намира в Нов медицински център, в непосредствена близост до болничния комплекс във Враца.

В двата кабинета има работещи по договор с РЗОК лаборатории и отделения за образна диагностика. В рамките на предварително обявеното работно време, което не може да бъде под 8 работни часа, пациентите се преглеждат и обслужват задължително от лекар и специалист по здравни грижи, допълват от РЗОК-Враца.

Днес в Единната информационна система са обявени 94 нови случая на заразени с коронавирус в област Враца. Всички са диагностицирани за домашно лечение под лекарско наблюдение. Активните случаи на Ковид- 19 в областта са 1451, като 112 от заболелите са хоспитализирани. Починалите към днешна дата общо са 110, от които трима през последното денонощие. Досега излекувани напълно са 1809 от регистрираните заболели.