Договориха пускането на влака за Берковица
Договориха пускането на влака за Берковица / Петя Димитрова
Договориха пускането на влака за Берковица
83447
Договориха пускането на влака за Берковица
  • Договориха пускането на влака за Берковица

Влакът от Монтана за Берковица ще възстанови изпълнението на курсовете си в най-скоро време при няколко условия. Това съобщи областният управител Ивайло Георгиев след междуведомствена среща, в която участваха представители на община Монтана, железопътната компания и полицията. На нея са обсъдени предложения, подкрепени с около 300 подписа на жители от квартал Огоста.

От началото на годината бе спряно пътуването на влака по линията Монтана - Берковци, след като бяха изпочупени прозорците му при преминаване през ромският квартал Огоста. До ескалиране на напрежението в района се стигна след като малко преди Коледа там бе прегазена възрастна жена. Тогава ромите излязоха на спонтанен протест и поискаха спешни мерки.

На днешната среща е постигнато съгласие за това влакът да се движи с 25 километра в час, когато минава през квартала, да бъда направен още един прелез със звукова и светлинна сигнализация, както и да бъде проведена образователна кампания за децата в училищата как и къде да пресичат ж-п линията.