Детският празник във Враца.
Детският празник във Враца. / Дарик - Враца
Голям детски празник започна на централния градски площад във Враца. Празникът се казва „Усмивка“ и е организиран от общинската управа. На площад „Христо Ботев“ са подредени 17 ателиета, в които аниматори забавляват малчуганите. Каките и батковците правят макиаж и прически на децата, оцветяват заедно картини и гипсови фигурки, изработват декупаж, стъклопис, обличат с апликации кукли. Има също минибаскетбол, стрелба с дартс и вкарване на футболна топка в цел. Инструктор по зумба танцува, заедно с децата. Малките художници могат да покажат своя талант на дълга бяла стена.

Детският празник във Враца.
Дарик - Враца


Както винаги голям интерес има към паркирания пожарникарски автомобил. Тази година за първи път има и малка машина, с която се мият улиците на Враца. За нея също се изви дълга опашка от желаещи да се качат в кабината.

Празникът на малчуганите беше открит от кмета Калин Каменов, който приветства децата с думите: „Искам да благодаря на всички момичета и момчета, които днес помагат, за да се реализира първото издание на „Усмивка“. Надявам се всички присъстващи да сте доволни от изненадите, които сме ви подготвили".

Детският празник във Враца.
Дарик - Враца


За първи път всички деца могат да участват в томбола. В една от шатрите, поставена в началото на площада, всяко дете получава талонче, на което във всяко от ателиетата му поставят печатче. Когато събере пет печатчета, детето може да пусне своя талон във вълшебната кутия, която се намира в същата шатра, където се раздават талоните. Талоните с имената на децата, които получават награди, се теглят на всеки час.
Празникът ще продължи до 13.30 ч.