море деца
море деца / Дарик Враца

 От 22 до 27 август 31 деца и ръководители от трите социални Центъра за настаняване от семеен тип от град Лом ще почиват на море. Отдихът през лятото е организиран от Националното сдружение на сираците в България.

 След постъпило писмо от Кмета на Лом г-жа Пенка Пенкова до председателят на Сдружението Слави Михайлов почивката на море е факт. За децата освен плажни емоции е предвидено и участието им в спортни игри и посещения на културни събития в комплекс  Албена.
За поредна година „Албена“Ад подкрепят инициативата на Националното сдружение на сираците в България и подаряват безвъзмездно почивка за деца от различни места в страната.

Припомняме, че през месец декември в Лом се проведе и националната инициатива „Коледа за всяко дете“, която препълни салона на читалището в града с организирания концерт и подаръци за всяко дете.

Националното сдружение на сираците в България благодари на кмета на Лом Пенка Пенкова и на  ръководството на „Албена“ АД за подкрепата и възможността деца с нисък социален статус да бъдат безплатно на море.

Ръководството на комплекс „Албена“ беше удостоено в началото на годината на официална церемония в НДК в столицата с почетен приз за „Добродетел“ на Националното сдружение на сираците в България заради активната им подкрепа в реализирането на социални инициативи в полза на деца и младежи, лишени от родителска грижа в страната, припомня Слави Михайлов, председател на УС на НССБ.