/ Дарик - Враца
Регионалната програма на "Дарик", която се излъчва на честота 107.3 FM от Враца е била чута чак във Финландия. За това ни информира нашият слушател  Джамо Хаувунус. Така седмицата ни започна с неговото радостно писмо, което поместваме тук: "ПОЗДРАВИ ОТ ФИНЛАНДИЯ !!! Радвам се да ви информирам, че успях да чуя вашата FM радиостанция тук във ФИНЛАНДИЯ !!!

Казвам се Джамо Хаувунус, аз съм 51-годишен адвокат и понастоящем работя със собствената си кантора. Имам съпруга и три красиви дъщери на възраст 21, 19 и 15 години. Живея в малко селище, наречено Veikkola, което принадлежи на град Кирконумми, разположен в Южна Финландия в околностите на Еспо и Хелзинки, столицата на Финландия. Моите хобита включват хокей на лед, астрономия, свирене на бас китара в банда и риболов, но най-любимото ми хоби е мониторинг на AM и FM-радиосигнали, DXing. Имам това DXing-хоби от 1978 година насам.

Като приемник имам Perseus SDR, и като антена имам 8 element-yagi-антени на покрива на моята къща.

12 юли 2018 г. беше щастлив ден! В този ден условията бяха страхотни, особено към юг, и по едно време слушах 107,3 ​​FM. На 13.28 часа местно време (11.28 UTC) и чух вашата идентификация на станцията. За щастие успях да запиша тази малка част от вашата програма! В моята колекция вече имам над 3.500 писма / имейли от AM и FM-станции по целия свят и бих искал да получа и един от вашата станция".

Разбира се, с радост ще отговорим на нашия нов слушател чак от Финландия!