Ивайло Лилов - областен председател на БСП - Враца
Ивайло Лилов - областен председател на БСП - Враца / Дарик Враца
БСП Враца поиска оставката на здравния министър проф. Николай Петров. Това става ясно от изпратено до министър-председателя Бойко Борисов протестно писмо, в което врачанските социалисти изразяват притесненията си по повод бедственото положение и фактическия фалит на МБАЛ "Христо Ботев".

Лекарите от Враца – с апел за помощ

"В годините на Вашето управление, врачанското здравното заведение натрупа огромни задължения, а от няколко месеца е в колапс" - пише областният председател на БСП Враца - Ивайло Лилов. Според Лилов, на риск е изложена и спешната помощ на територията на цялата област. Като принципал на МБАЛ "Христо Ботев", здравният министър месеци наред наблюдавал безучастно случващото се и не предприел никакви мерки. При свое посещение проф. Петров скандализира врачанската общественост с думите: „Ще направя каквото е по силите ми, а дали ще се справя само Бог може да каже” - припомня Лилов.
Орлин Цветков – директор на здравното заведение подаде оставка малко след това с мотивите за невъзможност за справяне с натрупаните задължения в размер на над 12 млн. лв. и липса на адекватна реакция от страна на Министерство на здравеопазването и държавата.

БСП Враца категорично заявява, че ще се бори с всички средства за запазване на МБАЛ „Христо Ботев” и възстановяване на нормалното функциониране на здравното заведение, като призовават за незабавна намеса от страна на премиера, която да даде възможност на жителите на областта да получават адекватна здравна помощ.