Борислав Банчев: Програмата за саниране е добра, но трябва да се разяснява от експерти, не от политици
Борислав Банчев: Програмата за саниране е добра, но трябва да се разяснява от експерти, не от политици / Дарик Враца

Програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради за която от ГЕРБ бяха заявили, че ще заделят 1 милиард лева, но гласуваха 200 милиона в бюджета за 2015 г., което е типично за тях, е изключително добра. Но въпреки всичко, не искам да коментирам това, защото то се превърна в традиция за политическата партия  и вече за никого не е изненада. Смятам, че санирането е изключително полезно и е  добре човек да се възползва от него, но в същото време  е нормално за хората  да се  плашат - най–много от необяснимото, заяви бившият заместник областен управител на Враца Борислав Банчев.

„Проблемът е, че хората толкова много са лъгани от политиците, за да се стигне до там - повечето да не вярват в това, което им се предлага. По този начин една хубава идея се опорочава. Какво разбира Малина Николова, че да обяснява правен казус  - като тя е учителка (нямам нищо против тази достойна професия), или пък другите, така наречени – националисти, които са против всичко, което не са предложили те.

Ами, чудя се, как не са се сетили да обявят война на Дания, например,   защото датчаните са уморили своя принц. При съвременната политическа обстановка все ще се намери някой да подкрепи идеята. Ще си купят пушки от Америка или Русия, те обичат да продават огнестрелни оръжия на всички, които плащат.

Но нека сериозно кажем, че с тази работа трябва се заемат юристи, които имат високо  обществено доверие и нещата ще си дойдат на мястото, така хората ще се успокоят и ще могат спокойно да избират. И това го казвам, защото имам десетки срещи с наши съграждани, които споделят моето виждане. Жилището, в което живея е санирано и разходите за отопление са на половина от тези, които бяха преди. Нека поне на тази тема политиците си починат малко“, коментира областният председател на ДПС Враца.