Борислав Банчев написа отворено писмо до Красимир Богданов
Борислав Банчев написа отворено писмо до Красимир Богданов / Дарик Враца

Областният председател на ДПС Враца Борислав Банчев разпространи отворено писмо до народния представител Красимир Богданов.
Поводът е друго писмо, с което Богданов сезира министъра на културата за етно-политически пристрастия в Община Борован по отношение на културните институции.

Според Борислав Банчев твърденията в писмото са неверни. „Във връзака стова писмо, горещо ви препоръчвам да слезете на земята.

Г-н Богданов, високопарното Ви прессъобщение е жалко и смешно. Информацията, на която се позовавате Ви е предоставена от г-н Митев, както Вие го изписвате, но това лице е небезизвестният строителен предприемач Мито Ръгнев, от който пропищяха десетки наши съграждани /имената им мога да Ви предоставя, ако Ви интересува/. Вероятно разбирате, че не без причина такъв голям строителен предприемач сега се подвизава, или укрива, не знам, в село Борован.

Вещ е в манипулациите, това не може да му се отрече. Иначе как да си обясним факта, че е председател на читалището в Борован, с репутацията, която има.
Откровена лъжа е г-н Богданов, че транспаранта с надпис „137 г. от освобождението от турско робство" е бил свален преди тържеството по повод Деня на община Борован - 25 октомври.

Казвам го, защото бях там с Българина и Български депутат Айхан Етем. Транспарантът беше там и никой не е искал д а го сваля. Народният представител Айхан Етем приветства Борованчани пред същия този транспарант. Салонът беше препълнен с хора, и ако си бяхте направили труда да попитате, нямаше да пишете неистини. Интересно ми е обаче къде бяхте Вие. Вероятно отново се снимахте до някой паметник. Всъщност, моите наблюдения са, че само това правите, откакто Ви познавам като политик.

Г-н Богданов, само талибаните в Афганистан и Ислямска държава смесват политическата власт с религиозната. В България огромна част от хората отдавна са разкъсали веригите на невежеството и суеверието. ...Та нали с подписката „Не на джамията във Враца", която организирате всеки път преди избори и веднага след това забравяте, влизате два пъти в общинския съвет.

Пиша Ви това ОТВОРЕНО ПИСМО, защото смятам, че като човек не сте лош, но е време да направите нещо и за хората, така че да го усетят по стандарта си на живот. И не се безпокойте, никой няма да строи джамии. Това вече трябва да сте го разбрал. Споделянето с бога е много личен акт, измислете нещо по-смислено. А що се касае до културния живот в община Борован, уверявам Ви, той се развива с нормални темпове, не по-различно от другите общини в област Враца.

Що се отнася до турските строителни фирми, те са само във Вашето въображение. Интересно ми е как ги разпознавате. Хвърлете едно око на някоя географска карта, за да видите мащабите на Турция. Едвали техните фирми са допрели до строителство в община Борован. Всъщност, сигурен съм, че фирмите, които работят в община Борован са 100% български.

Г-н Богданов, не използвайте религията за циничен съюзник на политическия деспотизъм, който се опитвате да налагате!", завършва отвореното си писмо Борислав Банчев