/ Община Видин
Във Видин се проведе съвместен концерт между Симфониета-Видин и Средно училище „Цар Симеон Велики“. Концертът бе в залата на Симфониетата и в него бяха включени изпълнения на песни от български филми и българска поп музика.

С „Музикални усмивки в операта” в Монтана пристига Симфониета Видин

Той е посветен на празника на училището, който се отбелязва на 11 май. На събитието присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, директорите на Симфониета - Видин - Мирослав Кръстев и на СУ „Цар Симеон Велики“ - Венцислав Станев и други официални лица.

Публиката.
Община Видин

Диригент бе Светлана Галианова. В съвместната продукция бяха показани кратки откъси от филми, на фона на които водещите бяха подготвили интересни диалози, свързани със сюжета.

Изпълненията на популярните и любими на всички българи песни и музика бяха посрещнати с нестихващи аплодисменти от публиката. Участниците в концерта получиха хубави думи на признание за своята дарба и много цветя.

Огнян Ценков благодари на участниците в концерта.
Община Видин

Своите поздравления поднесе и кметът на Община Видин Огнян Ценков: „Искрени адмирации за създателите на тази великолепна продукция. Винаги съм казвал, че Видин има не само богато културно-историческо наследство, но също голямото богатство на нашия град са неговите хора. Вие го доказахте тази вечер“.

Видин отбеляза Цветница

Той изказа благодарност към ръководството и оркестрантите на Симфониетата, към ръководството, педагогическия екип и възпитаниците на Средно училище „Цар Симеон Велики“ за прекрасната идея, както и към директора на видинския драматичен театър Дейвид Славчев, който съдейства за креативното представяне на продукцията.

Огнян Ценков подчерта, че Община Видин поставя развитието на образованието сред най-важните си приоритети. Той припомни, че през миналата година е сложено началото на един изключително важен проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 - „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин”.

В него е включено и Средно училище „Цар Симеон Велики“, където ремонтните дейности текат с пълна сила. Кметът каза също, че само след година то ще се превърне в модерно, многофункционално и комфортно учебно заведение - една изключителна придобивка за всички наши съграждани.

Ценков честити на учениците, учителите и всички бивши възпитаници на най-старото видинско училище 137-годишнината от създаването му, с пожеланието да бъдат здрави, да са първи сред първите, успешни и никога да не забравят родния Видин.

Приветствие поднесе и председателят на Обществения съвет към училището Александър Русев, а директорът Венцислав Станев покани на финала на събитието видинския кмет да връчи от името на педагогическия съвет на СУ „Цар Симеон Велики” грамоти на учениците – водещи и изпълнители, участвали в концерта, както и на ръководителя на клуб „Музика” - Стефка Йовчева.