Благотворителна инициатива във видинска детска градина
Благотворителна инициатива във видинска детска градина / Десислава Крумова

В Детска градина „Славейче“ във Видин празничното посрещане на новата учебна година вече втори ден продължава под мотото на благотворителната кампания „Да засадим храст вместо букет“. Това разказа за „Дарик“ Поля Каменова, учител в една от групите, в която родители са предложили благотворителната инициатива.

„След като беше предложено от няколко родители, всички го приеха положително и откликнаха, нещо по-различно като  идея, което ще бъде в плюс за детската градина. Вместо букет за първия учебен ден за госпожата, със  събраните средства  да се закупи озеленяване-растения, които да се засадят в двора на детската градина“, коментира Каменова.

Тя каза, че по този начин се възпитават у децата ценни качества като щедрост, толерантност и стремеж да са полезни и за другите с това, което правят. От детска градина „Славейче“ уточниха, че към момента в инициативата са се включили много родители в зависимост от желанието и възможностити им. Предвидено е акцията да продължи до 30 септември, когато средствата ще бъдат преброени в присъствието на комисия с представители от детската градина и по един родител от всяка група.