/ Петя Димитрова
Мечтата на едни родители да купят терапевтичен стол за малката си дъщеричка решиха да осъществят организаторите на благотворителен базар в Монтана. Това са собствениците коктейл-бар The HUB и Мария Шуманска - ръководител на Общинския детски съвет в града.

Благородната инициатива е посветена на четиригодишната Антония Антонова. Тя е с диагноза  ранна детска епилептична енцефалопатия. За да може детето да играе и едновременно с това да  развива и възстановява физическото си състояние е необходим допълнително оборудван терапевтичен стол.

Семейството няма възможност да събере сумата от 2110 лева, на каквато стойност е специализирания продукт и Мария се надява с инициативата, посветена на световния ден на жената, да се съберат достатъчно средства.

Базарът.
Петя Димитрова

Благотворителният базар се организира за трета поредна година. Всеки, който иска да участва може да посети днес коктейл-бар The HUB. Там вече са подредени картини и ръчно изработени  предмети  от керамика, текстил, вълна и метал. Освен тях в базара е включен и местен производител на сладкарски изделия.
 

„Има търговци, които ще предоставят 100 процента от приходите си днес за Антония - уточнява Мария Шуманска. Други ще внесат определен процент. Поставена  е и урна за дарения. Събраните средства ще бъдат връчени на родителите на Антония тази вечер в 8:00 часа на мястото на събитието".