/ iStock/Getty Images
Видински младежи обявиха инициативи в подкрепа на нуждаещи се и хора в беда. Младите хора от "Интеракт клуб" - Видин поставиха дървена къщичка за дарения в катедралния храм "Св. вмчк. Димитър Солунски" каза пред БТА Мартин Стефанов, президент на клуба.

Идеята е хората, които имат възможност, да оставят в нея хранителни продукти, а тези, които са в нужда - да си вземат и благотворителната инициатива е под наслов "Ако имаш - остави, ако нямаш - вземи", допълни Стефанов. Продуктите, които могат да се оставят в тази къщичка, са пакетирани хранителни продукти в помощ на нуждаещите се хора. 

„Интеракт“ е програма на "Ротари интернешънъл" за младежи до 18 години. Целта на клубовете към програмата е да изпълняват дейности в помощ за обществото и да изграждат бъдещи лидери от членовете на организацията, разказа за младежкия клуб Мартин Стефанов. Младежите от "Интеракт клуб"- Видин досега са организирали десетки благотворителни кампании и концерти. Сред тях е ежегодната "Благотворителна вечер на четенето".

Тази година събитието е проведено през януари, а набраните средства са за семейството от село Градец, чийто дом беше опожарен. Събрани са над 800 лева, каза Мартин Стефанов, които са предоставени на семейството.
БТА