/ Агенция "Митници"
Митническите служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция "Митници".

След акция: Иззеха 601 литра контрабанден алкохол в Пазарджишко

На 13 май в района на ГКПП "Дунав мост" 2-Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани.

Водачите предоставят транспортни документи за превозваната стока, в които са описани 475.2 литра или 1440 бутилки бира от 0,330 литра с 5% алкохолно съдържание, но не предоставят документи.

Агенция "Митници"

При извършената проверка в акцизната информационна система БАЦИС митническите служители установяват, че фирмата-получател няма акцизна регистрация и не е подала валидно уведомление до компетентното митническо учреждение, каквото се изисква преди изпращането и съответно получаването на акцизни стоки от друга държава-членка на ЕС.

При проведен разговор с управителя на фирмата-получател е установено, че той не очаква и не е поръчвал такава стока от Румъния. По случая е образувано административнонаказателно производство срещу фирмата-превозвач. Акцизните стоки са задържани.