На 27 май в 16:55 часа е постъпил сигнал за пожар в бившата училищна сграда в с. Иново. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин.

Три екипа на пожарната са участвали в потушаването на огъня. Пламъците са унищожили покривната конструкция на сградата. По първоначални данни причината за пожара е детска игра с огън. От 8:50 часа тази сутрин екип огнеборци дежури на мястото, където все още има тлеещи греди.

Предстои да се извърши оглед от оперативна група на полицията, уточняват от ОД на МВР.

Кметът на Иново Павел Петров  каза, че пожарът е избухнал в съботния ден около 17 ч. в необитаемата сграда на училището в селото. Пламъците бързо са обхванали покрива на изоставената от преди близо 18 години двуетажна сграда. Три пожарни автомобила са се притекли да гасят огъня. Изгорял е изцяло покривът, който е гредоред и е с площ около един декар. Унищожена е  и част от втория етаж. Първият етаж, където се помещават пенсионерския клуб и избирателната секция не са пострадали, уточни Петров.

Мъж загина при пожар в психиатрията в Церова кория

Той допълни, че училището е с близо 800 кв.м покрита площ, на два етажа и един приземен, строено тридесетте години на 20 век. От 2006 година то не е функциониращо. Имало е охрана до 2015 г. и от тогава е безстопанствено и се  руши, и разграбва. Кметът каза още, че полицията и пожарната уточняват причините за пожара. Според неофициална информация пожарът е умишлен и предизвикан от 10-12 годишни деца. Той е тръгнал от библиотеката, в която е имало книги.
 
Ирена Данаилова/БТА