Сигнали за поголовни кражби във Видинско. Буквално се отнасят къщите и оградите на възрастни хора в село Медовница, сега хора от съседното село поискаха спешна среща с властите заради постоянните набези, предава NOVA.

Местните разказват, че крадците взимат всичко, което може да се продаде. Във видинското село Орешец почти няма къща, която да не е обирана. Преди няколко месеца и самотно живеещият Васил Василев станал жертва на кражба. От гараж до къщата му през нощта крадците изнесли около 400 килограма жито и царевица, с които си хранел животните.

Двама мъже отиват на съд за серия от кражби на телефони за над 7900 лв. във Варна

„Отворил, нагребал всичко и изхвърлил през голямата врата на гаража и си е затворил отново“, обяснява Васил. Подозира кой е извършителят, но казва, че не е  подал сигнал в полицията.

Друг негов съселянин станал жертва не само на кражба, но и на побой. В лозовата си градина извън селото Иван Виденов забелязал четирима души да берат ягоди в имота му.

„След забележките ми се стигна до разправа и се нахвърлиха върху мен с дървени колове, при което ми нанесоха удари и ми счупиха лявата ръка. Стигна се дотам да ме нападнат, защото поисках да взема кофите с ягоди, които са набрали, и като се опитах да издърпам кофата, се нахвърли вторият човек, който беше отстрани с кол и аз бях принуден да се откажа, защото ме заплашиха, че ще ме пребият“, казва потърпевшият.

За побоя и откраднатите ягоди няма осъдени. Иван Виденов подозира, че нападателите са от съседното село Медовница, където също има бум на кражби. Преди седмица за една нощ изчезва тон и половина желязо от бивш цех за дестилация в село Орешец. След това откраднатото е предадено във вторични суровини.
nova.bg