/ iStock/Getty Images
Те са задържани и са им повдигнати обвинения
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми младеж на 19 г. и 38-годишна жена, за опит за грабеж в съучастие, съобщиха от обвинението.

На 21 март в Казанлък двамата се приближили към непознат мъж, който чакал свой приятел пред магазин в централната градска част. Те застанали до него.

Млдежът наредил да му даде пари, за да си купи алкохол. Пострадалият отказал, което ядосало 19-годишния. Той хванал мъжа за врата и рамото, а съучастничката му успяла да издърпа портфейл, в който имало банкови карти.

Задържаха маскиран мъж с пистолет, завързал служителка и ограбил бензиностанция

Като не открила пари, тя го захвърлила на земята, без да вземе нищо от него. Младежът започнал да удря пострадалия в лицето и тялото, като се опитвал да отнеме мобилния му телефон.

През това време жената дърпала брачната му халка от дясната ръката, като не успяла да я свали. Двамата започнали да търсят пари в дрехите му, но не открили и се отдалечили от мястото.

По-късно са били задържани от полицейски служител. В резултат на насените удари на пострадалия са били причинени телесни повреди. Двамата обвиняеми са роднини.

19-годишният е извършил престъплението в изпитателния срок на присъда от 2021 г. за кражба, извършена от него като непълнолетен. Жената е неосъждана. По искане на прокуратурата на младежа е наложен постоянен арест.