/ Thinkstock/Getty Images
Той е окраднал 1500 лева
Полицаи от управлението в Тополовград и колегите им от ОД на МВР-Хасково задържаха 33-годишен извършител на грабеж, съобщиха от МВР.

Криминалистите започнали работа по случая на 12 март след сигнал за нахлул в бензиностанция маскиран мъж, докато служителката отчитала дневния оборот. По нейни данни, той опрял пистолет в главата ѝ и взел парите - над 1500 лева.

Издирват мъж за грабеж на бензиностанция в Тополовград

След като завързал ръцете ѝ, задигнал мобилния ѝ телефон и пет кутии цигари, и избягал. Минути след като успяла да се освободи, служителката се обадила за помощ и дала описание на извършителя пред отзовалия се на сигнала полицейския екип.

В хода на работата по случая е осъществена координация между служители на ГДНП, ОД на МВР-Хасково и ОД на МВР-Велико Търново и под ръководството на наблюдаващия прокурор, на 22 март в късния следобед заподозреният за грабежа бил задържан в района на село Патреш, област Велико Търново.

Пред разследващите той признал за грабежа и разказал подробно за действията си. Като мотив посочил, че имал да изплаща кредит от предишен период. В хода на процесуално-следствените действия е намерен и пистолетът, който се оказал бутафорен, но на вид истински.

Под наблюдението и ръководството на наблюдаващия прокурор спрямо извършителя е повдигнато обвинение, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

С постановление на прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата за изясняване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.