Задържаха за 72 часа нападетелите, които ограбиха със сила 85-годишен мъж в дома му в село Рогозен, Врачанско, съобщиха от прокуратурата.

Двамата на 35 и 15 години, са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство.

Припомняме, че на 21 февруари в Районно управление-Козлодуй е получен сигнал, че на 20 февруари в село Рогозен, двама души нападнали в дома му 85-годишен мъж и чрез сила отнели от него 280 лв. и мобилен телефон.

Нападнаха и ограбиха 85-годишен мъж във Врачанско (ВИДЕО)


След бързи издирвателни мероприятия на служители е установено, че деянието е извършено от двама криминално проявени от същото село. Единият от извършителите беше задържан, другият се укривашеи е беше обявен за издирване.

В хода на разследването извършителите на престъпното деяние са били установени. Непълнолетният е криминално проявен, с негативни характеристични данни, воден на отчет в
Детска педагогическа стая при РУ на МВР-Козлодуй и в Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Съучастникът му е осъждан, като грабежът над възрастния мъж е извършен от него в условията на опасен рецидив. Събраните доказателства обосновават предположението за съпричастност на обвиняемите към престъплението.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение - постоянен арест спрямо тях.