/ iStock/Getty Images
Прокуратурата предаде на съд трима души на 22, 26 и 28 години по обвинение за грабеж на възрастна жена в Берковица, съобщиха от обвинението.

На 8 септември 84-годишната жена се прибирала към дома си на ул. „Цар Асен“. Стигайки до жилището си, жената извадила ключове.

В следващия момент била нападната от единия от обвиняемите, които я проследили, като вървели след нея. От удара по гърба пострадалата залитнала и паднала на тротоара.

Мъже нападнаха и ограбиха 90-годишна жена в Бургаско (ВИДЕО)

Грабителите рязко издърпали чанта от ръцете ѝ и избягали. Тя се наранила, уплашила се и започнала да вика за помощ. Успяла да влезе в дома си и се обадила на дъщеря си, която сигнализирала полицията за случилото се.

Извършителите на престъпното деяние са били установени. По делото е била извършена оценителна експертиза на отнетите от пострадалата вещи - портмоне със сумата от 14,80 лева, банкова карта и мобилен телефон.

Освен това в чантата имало органайзер с документи за извършена ваксинация, дамски шалове и други лични принадлежности. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 99,60 лева.

Тримата обвиняеми са признали вината си. Предстои делото срещу тях да продължи в съда.