/ iStock/Getty Images
Водач на лек автомобил е опитал да осуети полицейска проверка, като е блъскал неколкократно патрулния автомобил, съобщиха от полицията.

Задържаха плевенчанин след полицейска гонка

Случката се е разиграла на 23 юни в Прохода на Републиката. Малко след с. Вонеща вода, посока Гурково полицейски екип, е предприел проверка на паркиран в близост до пътното платно лек автомобил, с британска регистрация.

При приближаването на униформените, шофьорът стартирал двигателя и потеглил в посока Гурково. Същият бил последван от полицейския автомобил, като многократно са му подавани звукови и светлинни сигнали за преустановяване на движението.

След гонка в Средец: Задържаха шофьор с наркотици и без книжка, ударил патрулка

Водачът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил многократно странично полицейския автомобил, опитвайки се да го измести от пътното платно. В резултат на това е спукана гума на служебното возило.

Незабавно колата е обявена за издирване в цялата страна. От проведените действия по разследването автомобилът е установен изоставен в района сливенското село Крушаре.

Извършен е оглед. По-късно тази нощ в дома си в Ямбол е установен и 28-годишният водач. По случая е започнато следствено дело под наблюдението на прокуратурата.