Женският тим на НВУ трети в прецизната стрелба с пистолет
Женският тим на НВУ трети в прецизната стрелба с пистолет / Sofia Photo Agency

Бронзови медали от дисциплината "прецизна стрелба" с пистолет "Макаров" спечели женският отбор на Националния военен университет "В. Левски". Стрелбището на висшето училище във В. Търново е домакин на Общоармейския шампионат.

Първенството е по бърза и прецизна стрелба, в което участват 10 отбора за мъже и 9 за жени, с включени общо 70 състезатели. При дамите служителката в НВУ Ваня Гаврилова и четвъртокурсничките Десислава Карарадева и Ивелина Жекова се подредиха трети, като преди тях са тимовете на 68-ма бригада „Специални сили"- Пловдив и Сухопътни войски.

Индивидуално с медали се окичиха капитан Майа Вълчова от пловдивската бригада, лейтенант Ралица Симова и младши сержант Присияна Николова от Сухопътни войски.

При мъжете отборно победиха представителите на Военна полиция, пред тези на 68- ама бригада „Специални сили" и Сухопътни войски. Отборът на домакините е пети. Индивидуално в тройката влязоха майор Велко Александров от пловдивската бригада, подполковник Николай Колев Военна полиция и капитан Пламен Маринов Сухопътни войски.

Вчера шампионатът продължи със състезанието по бърза стрелба. Официалното награждаване на отборните и индивидуални първенци и закриването на шампионата е днес от 13.30 часа.