Замразяват  ДКС В. Левски, гледаме Лешникотрошачката върху лед
Замразяват ДКС В. Левски, гледаме Лешникотрошачката върху лед / Дарик нюз

3,5 тона лед ще покрият сцената на ДКС “В. Левски” във В. Търново на 26 ноември тази година, когато в 19,00 часа на нея ще излезе Руският балет на лед на Санкт Петербург. Превръщането на сцената в ледена пързалка е прецедент в историята на шоубизнеса в България! За целта организаторите от ART.BG ще трябва да подготвят 3,5 тона лед, който да бъде натрошен и след това замразен върху площадка с размери 20:12 метра.

Два тира ще докарат ледената пързалка от Германия, трети ще достави оригиналните декори от Санкт Петербург. В репертоара на Руския балет на лед са включени произведения от Чайковски като „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“ и „Лешникотрошачката“, както и „Пепеляшка“ и „Ромео и Жулиета“ по Прокопиев. Конкретно в старата столица ще бъде представена “Лешникотрошачката”, като в спектакъла ще се включат 60 актьори. Представлението е част от културната програма в подкрепа на кандидатурата на В. Търново за Европейска столица на културата.

Замразяват  ДКС "В. Левски", гледаме "Лешникотрошачката" върху лед
netinfo

Част от трупата от Санкт Петербург са двукратните олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия” заради многобройните им победи на състезания. Възможно е да се включат и двукратните световни първенци Албена Денкова и Максим Ставийски. Ще има и други изненади, които ще бъдат оповестени на по- късен етап, подчертаха организаторите.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Представян е както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да танцуваш на нея е истинско предизвикателство, обясни Даниел Стефанов- изпълнителен директор на ART.BG. Балетът на лед от Санкт Петербург е гледан в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии го определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

От понеделник първите 300 билета ще бъдат пуснати на промоционални цени - с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 20 до 50 лева и ВИП - 60 лв. Билетите ще се продават на касата на Туристическия информационен център във В. Търново. На 29 ноември Балетът на лед ще се представи от 19,00 часа в зала 1 на НДК в София.