Задържаха извършител на жестоко убийство в Ореш
Задържаха извършител на жестоко убийство в Ореш / Sofia Photo Agency, архив

Свищовските криминалисти задържаха извършител на жестоко убийство. Вчера сутринта 58-годишен мъж с инициали Г. Г. от свищовското село Ореш отишъл в селския магазин и заявил, че е убил човек. Незабавно е уведомена полицията в Свищов и на мястото е изпратен полицейски екип, който го открил в двора на къщата му и го задържал.

Извършен е оглед. Иззети са вещи, имащи отношение към случая и кухненски нож, с който се предполага, че е извършено престъплението. Жертвата е мъж на 58 години с инициали С. Д. от същото село. По тялото му са установени множество прободни рани в областта на гръдния кош.

 

Двамата съселяни се познавали отдавна и във въпросната вечер седнали да се черпят. След изпито солидно количество алкохол мъжете се скарали. Г. Г. се нахвърлил върху госта си и го заклал с кухненския нож.

С постановление на прокуратурата извършителят е задържан за 72 часа. Той е криминално проявен и осъждан за убийство и причиняване на средна телесна повреда. След доклад на материалите по случая пред Окръжна прокуратура е привлечен в качеството на обвиняем, съобщават от полицията.

Местопроизшестивето е посетено от служители на РУП - Свищов, началника на полицейското управление, окръжен прокурор, главен разследващ полицай и служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при Областната дирекция на МВР, криминалистична лаборатория и съдебен лекар. Работата по изясняване на случая продължава.