Община Свищов сграда
Община Свищов сграда / Община Свищов
На 14 септември 2019 г. община Свищов ще се включи в най-мащабната доброволческа акция в България – „Да изчистим България  заедно“. Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване, най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2019.      

В срок до 5 септември всички желаещи могат да заявят своето участие в сградата на община Свищов, като посочат територията, която ще почистват, лице за контакт и информация за брой участници.

Във връзка с акцията, община Свищов е подготвила прецизна организация. В определените райони ще има представители на общинската администрация със задача да координират групите доброволци по почистването.

За всички включили се доброволци ще бъдат осигурени чували за смет, ръкавици, както и техника за извозване на отпадъците.

За контакти с общинската администрация по въпросите за кампанията „Да изчистим България заедно“ са на разположение следните лица:
Любомира Петрова – тел. 0631/ 60 949;
Стоян Парашкевов – тел. 0631/ 68 144;
Янка Николова – тел. 0631/ 68 119.

Като кмет на Община Свищов, Генчо Генчев прикани отново жителите на Общината да вземат своето дейно участие в това чудесно начинание, което ще помогне да се поддържат населените места уютни и приветливи.