Юрая Хийп забиват тази вечер във В. Търново, Джон Лоутън и Бърни Шоу се качват заедно на сцената
Юрая Хийп забиват тази вечер във В. Търново, Джон Лоутън и Бърни Шоу се качват заедно на сцената / Дарик нюз
“Юрая Хийп” забива тази вечер във В. Търново, Джон Лоутън и Бърни Шоу се качват заедно на сцената
65957
“Юрая Хийп” забива тази вечер във В. Търново, Джон Лоутън и Бърни Шоу се качват заедно на сцената
  • “Юрая Хийп” забива тази вечер във В. Търново, Джон Лоутън и Бърни Шоу се качват заедно на сцената

Легендарната група “Юрая Хийп” ще забие тази вечер във В. Търново. Рок динозаврите ще изнесат двучасов концерт в подножието на паметника на Асеневци в старата столица. Британците пристигнаха специално за участието си на Мото рок феста, организиран от Мото клуб “Олд Бастардс” със съдействието на Общината, като част от кампанията на В. Търново за културна столица на Европа през 2019 г.

Грандиозното шоу на рокаджиите започва в 22.30 ч. Любопитно е, че заедно на сцената ще пеят вокалистът на групата в периода 1976-1979 г. Джон Лоутън и титулярът на бандата от 1986 г. досега Бърни Шоу. Джон Лоутън коментира, че между тях никога не е имало личностни проблеми и когато Бърни е зает се качва отново с “Юрая Хийп” на една сцена. По думите му с Бърни много добре си партнират от вокална гледна точка, създава се голяма химия по между им и понякога се бъркат кой е изпял съответния текст. Кой ще изпее довечера July Morning обаче не пожелаха да кажат, за да поддържат елемента на изненада. Това, че ще пеят на мотосъбор за тях не е прецедент - правили са го и преди по целия свят. Освен това Бърни Шоу карал “Харлей Дейвидсън” и знаел всичко за моторите.

По време на пресконференцията рокаджиите се припомниха турнето тук преди 25 години, когато световноизвестната банда е първата, гостувала в България по време на комунистическия режим. Бърни Шоу свързва страната ни със страхотното отношение на хората тук към тях и многото стадиони, което говорило за любовта на българите към футбола. Рокаджиите нямат претенции към организаторите по отношение на храната. Джон Лоутън, който посрещна тази година Джулай морнинг на Камен бряг край Каварна обаче посъветва колегите си да опитат шопска салата и ракия.

На този етап музикантите нямат намерение да слизат от сцената, каза още Джон Лоутън.

Чуйте защо в звуковия файл.

Тайната на сценичното дълголетие на “Юрая Хийп” е в дисциплината и многото работа. “Колкото повече пееш, толкова по- добре е за гласните струни”, завърши Джон Лоутън и сравни от вокална гледна точка всеки един певец с маратонец, който обаче бяга всяка нощ, а не три пъти в годината.