BSP otkri kampaniata si v Turnovo
BSP otkri kampaniata si v Turnovo / netinfo
Под мотото „Поискай промяната” БСП откри предизборната си кампания във В.Търново
С представяне на кандидатите от листата за народни представители на „БСП за България” и концерт на руска група  БСП откри кампанията си за предстоящите избори на 26 март. Викове „Победа” огласиха залата на театъра в старата столица, а всички членове на листата на левицата се представиха пред симпатизантите и членовете на партията с  видео визитки. В представянето на кандидатите се включиха и кметовете на БСП от областта. „БСП ще спечели изборите на 26 март” и „Поискай промяната” бяха лозунгите, около които се обединиха левите кметове, кандидатите за народни представители и присъстващите. БСП ще се бори за 5 места в парламента неколкократно подчерта водещият по време на откриването на кампанията.
 
На 13 позиция в листата на Коалиция „БСП за България” е Красин Каракоцев – Завършил е Икономическия университет Варна, счетоводител. Почетен председател на Ученически парламент Велико Търново. „Запознат съм с проблемите на младите хора. Болно ми е,  когато моите връстници напускат родния край и отиват на гурбет в чужбина. Болно ми е,  когато майките са далеч от децата си. Болно ми е,  когато възрастните хора виждат своите внуци само по скайп. Аз искам младите хора да имат своя шанс да останат в България. Аз искам младите хора да получават възможността да работят и да получават своите нормални доходи в България. Затова реших да се кандидатирам за народен представител. Аз ще работя младите хора да имат шанс сами да коват съдбата си в България”, каза в представянето си тринайстният в листата.
 
На 12 позиция е Стоян Манчев – Собственик на разсадник за декоративна растителност, занимава се със собствен бизнес от 10 години. Магистър по „Икономика на туризма”. Коалиционен партньор от БЗНС „Александър Стамболийски”. „И аз като вас мечтая да живея в добре уредена държава с по – висок стандарт на живот. Начинът да го постигнем е като създадем по – добри условия за развитие на малкия и средния бизнес, защото те са едни от двигателите на икономиката. В това отношение едно от решенията на БСП е да се води активна политика в подкрепа на българските производители”, заяви Манчев.
 
На 11 място в листата е Тошко Тодоров – Подполковник, офицер от запаса, асистент по педагогика и психология в НВУ „Васил Левски”. Председател на Отечествения съюз – Велико Търново. Завършил е Военна академия „Г.С.Раковски” – София. „Българската земя е свещена. Наш дълг е да я запазим. Гарант за това са въоръжените сили на Република България, на които в нашата платформа има отделено специално място. Изборът на генерал Радев за президент е доказателство, че на нас военните може да ни се гласува доверие”, каза Тодоров. .
 
Десета в листата е Проф. д.п.н. Пенка Кутева – Цветкова – Декан на педагогическия факултет във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. От 2003 година е член на Академичния съвет на Великотърновския университет. Председател на Общото събрание на Педагогически факултет в периода 2011 – 2015 г. Член на Съюза на учените в България.
„Моята задача е да работя за издигане на престижа и авторитета на Великотърновската Алма матер. Искам да посоча и продължаване на работата на БСП за издигане на материалния и социалния статус на българския учител”. Приоритет в политиката на партията е и работата с децата.”, заяви десетата в листата.
 
На девета позиция е Михаил Михалев – Журналист, преподавател в Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий”. 2013 – 2014 – PR в областна администрация. Завършил е специалност политическа журналистика във ВСУ „Черноризец Храбър”.
„Щастливи ли са хората в България – не. Всеки един може да даде този категоричен отговор. Хората в България категорично не са щастливи. И всичко,  за което аз и хората от листата ще се борим е хората да бъдат щастливи  – със своите надежди, със своето достойно съществуване. Тук в България. Не в чужбина.”, заяви Михалев.
 
На осмо място в листата е Николай Теодосиев – Най – младият кмет в община Велико Търново – кмет на село Дичин. Завършил е Стопанско управление и магистратура по Бизнес администрация. „Като кмет се сблъсках с различния стандарт между разкаляните селски улици и жълтите павета. Като народен представител ще работя именно за подобряване на живота в малките населени места. Ще реализираме политика за хората”, каза Теодосиев.
 
На седма позиция в листата е Андрей Картунов – Лауреат на четири международни и три национални конкурса. Завършил „Музикална педагогика” във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Има множество завършени майсторски класове в страната и чужбина. Председател на Младежко обединение на БСП Лясковец. „Определям себе си като ляво мислещ човек и смятам, че България и Светът се нуждаят от социална демокрация. Разликата между бедни и богати е огромна. Затова съм сигурен, че промяната за България е в БСП. Готов съм да дам енергията си като млад човек в полза на обществото”, обеща Картунов.
 
Шестото място е за Любомир Чавдаров – Заместник – председател на Общински съвет – Свищов, общински председател на БСП Свищов, втори мандат общински съветник, магистър по финансов мениджмънт. „Свищов е моят град. Аз искам той да бъде водещ икономически, туристически, образователен и културен център. Аз искам качествено образование, навременни услуги и достъпност на медицинското обслужване. АЗ ИСКАМ ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ И АДЕКВАТНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА ЗА ВСИЧКИ ХОРА”, заяви  Чавдаров.
 
На пета позиция е Христо Кавалски – Втори мандат общински съветник, председател на постоянната комисия за „Младежта, спорта и туризма” към Общински съвет – Павликени. Председател на БСП – Павликени. Завършил е Стопанско управление, магистър по Фирмен мениджмънт и контролинг. Член на читалищно настоятелство, доброволец е от 2003 г. „С вашата подкрепа сме решили твърдо и категорично да изградим една по – различна България.  – като страна на ясни правила, сигурност за всеки гражданин, солидарност и справедливост. Искаме нашата държава да създава условия за намаляване на бедността, за подкрепа на засегнатите социални слоеве, за подкрепа на активните и образовани българи”, заяви Кавалски.
 
На четвърта позиция е Явор Божанков – Председател на Асоциация на рециклиращата индустрия, Активен участник в изработването на закона за управление на отпадъците в 41 – то и 42 – то НС. Юрист по образование, завършил ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. „Единственото предизборно обещание , което поемам е към моя четиригодишен син. Няма да позволя да порасне в държава на несправедливост, а напротив – ще положа всички усилия той да расте в държава, която се грижи за всички свои граждани”, обеща Божанков.
 
Третото място в листата е за Мариана Бояджиева – Народен представител в 42 – то и 43 – то НС, заместник – председател на Комисията по култура и медии, заместник – областен управител 2005 – 2009 г., историк по образование, 2007 – 2013г. Председател на Областния и Общински съвет на БСП. „Убедих се, че хората искат промяна, промяна, която да доведе до повече справедливост, спазване на правилата и социална сигурност за хората”, каза Бояджиева.
 
Второто място  е за Валентин Ламбев – Областен и общински председател на БСП Велико Търново, втори мандат общински съветник, управител на частна фирма, икономист по образование. Завършва успешно българско училище за политици „Д.Паница”. „Започвай само това, което успешно можеш да завършиш. Ангажирай се само с  изпълними неща. Този принцип съм следвал през целия си съзнателен живот  и всяко начинание съм подчинявал на тази максима - ясна визия и точно преследване на политическите разчети, които заявихме на избирателя  и скъсване със статуквото на прехода”, изведе като акцент в посланието си Ламбев.
 
Водачът на листата на Коалиция „БСП за България” е Весела Лечева – Народен представител в 39 – то и 40 – то НС, заместник председател на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. 2005 – 2009 г. председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Почетен гражданин на Велико Търново. Завършва Национална спортна академия София. Петкратен световен и осемкратен европейски шампион по спортна стрелба на България. „Горда съм с Вас! Горда съм и с най – красивия български край – Великотърновския край.За мен е чест и отговорност да водя най – силния отбор – отбор съставен от личности, всеки един от които с характер, воля и кураж и с кауза. Тази кампания ще бъде трудна. Преживявали сме много такива кампании. Но ние сме доказали, че когато сме единни, когато сме обединени, и когато имаме цел и кауза  можем да побеждаваме!ы заяви Лечева. „Тази кампания мисля, че ще е с предизвестен край . Аз знам какъв ще е резултатът. Знаете го и вие. Знаят го всички от листата. Резултатът е -  Всички хора искат и очакват промяна. Искат промяна на този модел, който остави десетки, стотици фирми пред фалит, постави на колене малък и среден бизнес, постави в подчинение земеделски производители. Няма да е лесна тази кампания. Нашите опоненти ще се борят с всички възможни средства  да запазят статуквото, да запазят паралелната държава . Тази държава, която изсмуква всеки месец  400 лева от всеки данъкоплатец. И праща десетки на гурбет в чужбина. Ние имаме решение, и ние предлагаме платформа. Първо предложихме нашата платформа с ясни и реални мерки за управление на страната. Най – силната платформа е на БСП. Реална платформа, която поставя на вниманието първо икономика, второ българска икономика, трето българско производство и младите хора. Основен фокус в нашата програма са младите хора.Държавна закрила, подкрепа и закрила за младите семейства с деца, държавна закрила и данъчни облекчения за всички млади, предприемчиви и образовани български граждани. Ние ще предложим достъпно и навременно здравеопазване, образование, което дава не само грамотност, но и перспектива,  пред младите хора. Образование, което захранва и българската икономика и българското производство. В нашата платформа основен момент е да дадем сигурност – сигурност на всеки български гражданин. И във всеки български дом. Това е първото. Най – вече да върнем усещането за справедливост. Сигурна съм, че по този начин ще дадем шанс, перспектива на нашите млади хора и да върнем обратно хилядите заминали български младежи. Знам рецептата за победата – ние я държим в собствените си ръце. Заедно с вас, всички, които споделят нашите идеи и знаят, че утрешният ден е шансът на българското дете и трябва да го дадем.. Тази победа е необходима не на нас, а на нашите деца и внуци. Да им дадем този шанс – хубава, спокойно и справедлива държава. С номер 10- точно в целта”, призова  Весела Лечева. .