Великотърновски гимнастички с медали от състезание в Белград
Великотърновски гимнастички с медали от състезание в Белград / Личен архив

Изключителен успех, непостиган от доста години насам, записаха великотърновски състезателки по художествена гимнастика от „Етър- Елит". Треньорката Антоанета Ганчева заведе в Белград четири свои възпитанички, които премериха сили с гимнастички от страната- домакин, Босна и Херцеговина, Словения, Чехия, Русия, Унгария, Македония и елитните софийски клубове.

При десетгодишните момичета, които се състезаваха в два потока в два различни дни, Гала Захариева и Мария Ангелова събраха очите на специалистите. През първия ден Гала се класира първа без уред, втора на обръч и в многобоя.

На следващия ден Мария, която е дъщеря на футболния рефер Красимир Ангелов, също взе злато и два сребърни медала. Тя победи на обръч и остана втора в съчетанието без уред и в многобоя, като само на 15 десети пред нея съдийките подредиха гимнастичка от Сърбия. При девойксите младша възраст бронзов медал на обръч за великотърновския клуб донесе Християна Николова.

Добро представяне при старшата възраст направи Денислава Начева. Тя обаче имаше лошия шанс да и спре музиката по време на изпълнението, което я остави без отличие.

С момичетата работи и Савина Ганчева, която не успя да ги придружи в Белград, тъй като дни преди пътиването роди второто си дете.