Велико Търново дава старт на национална дискусия за 140 години българска дипломация
Велико Търново дава старт на национална дискусия за 140 години българска дипломация / Община Велико Търново
Велико Търново ще даде начало на национална дискусия, посветена на 140-годишнината от създаването на Министерството на външните работи и българската дипломатическа служба. Срещата в Старата столица ще бъде в сряда /26 юни/ и ще се проведе в едно от знаковите за българската държавност места – Музей „Възраждане и Учредително събрание“, където е приета Търновската конституция. Началото на дискусията е в 14,00 ч., а организаторите канят младите хора, както и всички желаещи да се включват в разговорите.

Националната инициатива е дело на Дипломатическият институт, съвместно с Министерството на външните работи. Целта на поредицата от срещи в страната е да бъдат популяризирани постиженията на българската дипломация, както и да бъде повишен интересът на младежите към сферата на международните и дипломатически отношения.
В дискусията във Велико Търново участие ще вземе заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Основните теми по време на срещата ще са свързани с историята и мисията на институцията, ключовите моменти и постиженията на членството на България в НАТО и Европейския съюз, перспективите пред младежите от Велико Търново и региона за професионално развитие в системата на Външно министерство и др.