/ Общиан Свищов
Днес в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов за дванадесети пореден път беше домакин на най-мащабното кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата - Добра кариера. Добър живот“. Форумът се организира за осемнадесета поредна година от JobTiger, като  основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация.

Иван Динев ще представи Община Свищов на национален кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“

Сред задачите на събитието е и да представя по разбираем и интересен начин стъпките, необходими да се извървят за една успешна кариера. Тази година в академичния град взеха участие 16 фирми, като Община Свищов отново се представи със свой щанд на кариерното събитие.

На церемонията по откриване ректорът на Стопанска академия доц. д-р Иван Марчевски благодари на организаторите на събитието за чудесното дванадесетгодишно партньорство, за което са доказателство ползотворните взаимоотношения и добрите резултати.

Доц. д-р Марчевски се обърна и към зам.-кмета на община Свищов Анелия Димитрова, като отбеляза нейното присъствие за поредна година на форума. В годините доказахме, че моделът ръка за ръка висше образование и местна власт работи добре и убедеността в това е взаимна, допълни още той.

Свищовски ученици отново са отличници в националното състезание „Моята родина“

В приветствените си слова ректорът не пропусна да се обърне към младите си колеги, като ги подкани да бъдат активни и да използват шанса, който им се предоставя, а именно да се представят добре пред знаковите работодатели за страната в сферата на икономиката.

Управителят на JobTiger Светлозар Петров потвърди, че в своята осемнадесетгодишна история форумът дава шанс над 45 хиляди млади специалисти да стартират своето кариерно развитие. Като представител на община Свищов заместник-кметът Анелия Димитрова също отправи приветствени думи, с които пожела успех на младите хора по пътя на тяхното професионално развитие.

Тя поздрави любезните домакини в лицето на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и организаторите от JobTiger като подчерта, че реализирането на форума в Свищов е съвсем закономерно, предвид факта, че свищовското висше учебно заведение е ковачница на професионално подготвени кадри, с нужните знания и умения за успешно реализиране на трудовия пазар.