"В десет училища във Великотърновска област има карантинирани класове заради COVID-19", съобщи директорът на РЗИ д-р Евгения Недева в рамките на днешното заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Вижте къде може да се ваксинирате във Велико Търново

"Карантинираните ученици и учители провеждат учебните занятия неприсъствено. Областта продължава да е в червената зона с 14-дневна заболяемост от 407 на сто хиляди души население, като е налице тенденция за леко завишение спрямо предходния период", посочи д-р Недева.

В болничните заведения са осигурени 269 легла за лечение на заразени от инфекцията, към момента са заети 162 от тях, както и 11 в интензивните сектори. В детското отделение на Великотърновската болница е настанено 8-годишно дете с COVD-19, което е в стабилно състояние, уточниха от болницата.

70 новозаразени във Великотърновско и четири жертви

"Великотърновска област е на 11-то място в страната по брой поставени ваксинационни дози на близо 15 % от населението. Трите ваксинационни екипа на РЗИ са наградени с грамота от министъра на здравеопазването за професионалната си работа и висока степен на ангажираност към процеса на имунизация", съобщи областният управител Георги Гугучков, който връчи отличието на директора на РЗИ.

Общопрактикуващият лекар от Павликени д-р Пламен Латев също е отличен тъй като в своята практика до момента е поставил 2363 ваксини. Продължава работата на разкритите 16 имунизационни кабинета в областта.
БТА