Търсят над 300 доброволци за пускане на летящи фенери
Търсят над 300 доброволци за пускане на летящи фенери / DarikNews.bg, архив

Над 300 доброволци за пускане на летящи хартиени фенери набира Община Велико Търново. Всички, които биха искали да отделят от времето си в празничния 22 март и да пуснат в небето светещ фенер, е необходимо да заявят това на e-mail: enlist@vt2019.eu

На 17 март от 18,30 ч. в подножието на Художествената галерия “Борис Денев” ще се проведе кратко обучение и инструктаж на доброволците. Те ще получат идентификационен стикер, който ще им осигури пропускане през Стамболовият мост, който ще бъде затворен за придвижване за останалите граждани.

През последните години ритуалът по пускането на светещи хартиени фенери се превърна в една от „запазените марки" в празничната програма на Велико Търново за 22 март. Фееричното светлинно шоу от няколко поредни години мотивира стотици млади хора да съпреживеят с близки, приятели и дори с непознати приятни и незабравими емоции.

Атракцията ще може да се види на самия празничен ден вечерта в района на Художествената галерия „Борис Денев", непосредствено преди излъчването на 3D мапинг шоуто, което и тази година ще бъде кулминацията на празничните тържества във Велико Търново.