Съветниците от БСП ще подкрепят удължаването на концесията на Титан, но при определени условия
Съветниците от БСП ще подкрепят удължаването на концесията на Титан, но при определени условия / Дарик нюз
Общинските съветници от БСП ще подкрепят удължаването на концесията на "Титан", но при определени условия
69862
Общинските съветници от БСП ще подкрепят удължаването на концесията на "Титан", но при определени условия
  • Общинските съветници от БСП ще подкрепят удължаването на концесията на "Титан", но при определени условия

Общинските съветници от БСП ще подкрепят удължаването с пет години на концесията на „Титан” за извършване на дейности по събиране на твърдите битови отпадъци във В. Търново, но при определени условия. Това обявиха на пресконференция ръководителят на групата на „социалистите” в местния парламент Валентин Ламбев и колегата му Петко Тюфекчиев. По думите им те имат много сериозни забележки по качеството на работата на концесионера и по контрола върху нея от кмета на Община В. Търново.

Договорът с Общината е сключен на 15 септември 1999 г. и изтича на 14 септември тази година. За да се продължи срокът, концесионерът предлага в срок до 30 април да осигури подмяна на 600 контейнера тип „ракла” и 400 тип „бобър”, да достави 110 поцинковани и 1000 пластмасови кофи. До 30 септември дружеството трябва да достави и четири специализирани автомобила, снабдени със сертификат ЕВРО 4 и съвременни надстройки марка FAUN, два самосвала и два броя малогабаритна сметосъбираща техника.

Точката ще бъде гледана на утрешната сесия на местния парламент, като преди да гласуват „за” социалистите искат да чуят становището на администрацията и кмета за това как се разходват средствата от такса "смет" и как ще се контролира концесионерът.

Чуйте повече по темата от Петко Тюфекчиев.