/ / ThinkStock/Getty Images
Съдът остави в ареста обвинения в изнасилване и убийство на възрастна жена в Бяла Черква. След проведено открито съдебно заседание е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на Окръжна прокуратура-Велико Търново, във връзка с повдигнатото на същия обвинение -  изнасилване, представляващо особено тежък случай, в следствие на което е настъпила смъртта на пострадалата - 70 годишна жена от Бяла Черква.

Разкриха подробности за зверското изнасилване и убийство на възрастна жена в Бяла черква

Образувано е на основание въззивна жалба от защитника на обвиняемия срещу определието на Окръжния съд, поддържана в съдебното заседание. Защитата излага съображения, че първоинстанционният съд е постановил своето определение, като е отчел само формално предпоставките, без да анализира някои доказателства по делото и обстоятелства, като младата възраст на обвиняемия, чистото му съдебно минало и наличието на постоянен адрес. Защитата моли за отмяна на определението на ВТОС и налагане на мярка „домашен арест“ на подсъдимия.

Задържаха 18-годишен за изнасилване и убийство на възрастна жена

Съставът на Апелативен съд намира, че първоинстанционният съд е анализирал всички доказателства по делото в цялост и споделя изцяло изводите му по отношение необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което счита жалбата за неоснователна и като такава я оставя без уважение.

Определението на Апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.