Съдейстие за намиране на работа поискаха горнооряховци от депутати от ГЕРБ
Съдейстие за намиране на работа поискаха горнооряховци от депутати от ГЕРБ / Дарик нюз

Над 15 жители на Община Горна Оряховица посетиха приемната на народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков, която се проведе днес в железничарския град. Съдействие за намиране на работа бяха сред основните искания на хората.

Стефан Иванов от село Паисий се оплака на депутатите, че повече от година няма отговор от местната прокуратура във връзка с негови жалби, свързани с измама, касаеща наследствения му имот в селото. Народните представители от ГЕРБ се ангажираха да проверят докъде са стигнали прокурорските проверки, но уточниха, че по отношение на казуса трябва да се произнесат компетентните органи.

Местен бизнесмен, който отглежда над 60 000 пилета пък се жалва от нелоялния внос на птиче месо, който подбивал нашия пазар и високата цена на фуража. Кметът на село Първомайци Ясен Янков сподели с народните представители притесненията си от жалби срещу спечелен проект за канализация на населеното място. Депутатите увериха местния управник, а чрез него и жителите на селото, че проектът ще стартира в срок и уточниха, че самата обществена поръчка не е жалена, което няма да затрудни реализирането на проекта за над 9 милиона лева.