Стефка Димитрова стана държавна шампионка по стрелба с лък
Стефка Димитрова стана държавна шампионка по стрелба с лък / dariknews.bg

59 състезатели от 11 клуба участваха в Държавното първенство по стрелба с лък. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, присъства на индивидуалните елиминации в курортен комплекс Албена и награди медалистите във всички възрастови групи и категории.

Великотърновският клуб „Етър- 78" спечели златен, сребърен и два бронзови медала в дисциплините рекърв и компаунд.

Стефка Димитрова стана шампионка при девойките на рекърв с резултат от 582 точки. В същата дисциплина при младежите Свилен Ангелов спечели сребърен медал. Великотърновецът отстрани на полуфинала Мартин Костадинов от Разград с 6:2 сета, а в спора за титлата отстъпи на Теодор Тодоров от СК „Джамбо- 2006" (Русе) с 4:6. Това бе генерална репетиция за Теодор, който ще участва в първите младежки олимпийски игри в Сингапур през този месец.

При смесените отбори на компаунд Димитър Димитров и Ани Коларова постигнаха 959 точки в квалификациите, а на полуфинала отстъпиха  пред вторите от разградския „Антибиотик" със 113:127 и завършиха на трето място.

Бронзови медали спечелиха и мъжете на „Етър- 78" в отборната надпревара на компаунд. В квалификациите Димитър Димитров, Николай Станев и Светослав Тончев стреляха 1790 точки. На полуфинала бяха елиминирани от представителите на другия разградски клуб- „Й. А. Академи" със 198:211 и се задоволиха с трето място.

Индивидуално Димитър Димитров бе пети в квалификациите на компаунд при мъжете с 648 точки, а в елиминациите отстрани Иван Костадинов от „Й. А. Академи" с 4:0 сета, но после отстъпи на Йордан Георгиев с 2:6 и завърши на осмо място. След него се наредиха съотборниците му Николай Станев и Светослав Тончев. При жените на компаунд Ани Коларова завърши на пето място.