Старшата на Етър ВТ спечели търновското дерби, клубът вече има национал
Старшата на Етър ВТ спечели търновското дерби, клубът вече има национал / Дарик нюз, архив

Победа с 4:0 в последнати си среща от есенния дял на първенството записаха юношите старша възраст на „Етър ВТ”. На стадиона в Самоводене воденият от Борислав Евтимов тим се наложи над възпитаниците на Ивелин Младенов в „Етър” и прекъсна серията им от три поредни успеха.

Двата отбора играха пред погледите на бронзовите медалисти от САЩ- 94 Трифон Иванов и Илиян Киряков, президентът на „Етър ВТ” Александър Нанков, бившият етърец Свилен Василев и много други футболни хора. Първите двайсетина минути бяха равностойни, като за това заслуга имат основно пъргавите нападатели на „Етър” Мехмед Мустафов и Йордан Пенчев, които държаха нащрек отбраната на „Етър ВТ”.  Постепенно символичните домакини започнаха да притискат съперника и Ивайло Цонев пропусна да открие резултата. В 23- ата минута след ъглов удар Цецо Додуров прехвърли с глава топката към Димитър Цонев и той вкара за 1:0. Седем минути по- късно бързо изпълнение на сволбоден удар изведе Алиш Хаджимустафа на стрелкова позиция и с отмерен удар от малък ъгъл крилото вдигна на 2:0.  До почивката Хаджимустафа имаше още две възможности да се разпише, веднъж вратарят на гостите Спасов блокира навреме изведеният от Калоян Калчев- Христо Стоев.

Втората част тръгна с трети гол за „Етър ВТ”. След корнер Додуров намери с глава Михаел Павлов и централният защитник насочи топката в страничния стълб и оттам в мрежата на Спасов за 3:0. Последваха пропуски от чиста позиция на Иван Енгьозов, а крайното 4:0 фиксира Мартин Петров в 70- ата минута с хубав удар от границата на наказателното поле.

Междувременно Александър Нанков информира, че „Етър ВТ” вече има национален състезател. Вчера в клуба пристигна повиквателна за Иван Николов, който е извикан в националния тим за момчета родени през 1999 година. Факсът е изпратен от националния селекционер на тази възраст Емил Спасов, който изисква Иван Николов да се яви на лагер от 25 ноември в комплекса „Царско село” в столицата. Младокът е офанзивен халф, част е от отбора на треньора Георги Георгиев. „Няма как да не сме удовлетворени. След толкова време отново имаме национал, това е показателно за школата ни, която работи здраво. Иван ще се яви на лагера, като ще го закара лично селекционерът ни Илиян Киряков”, коментира Александър Нанков.

„Етър ВТ”: Петков, Русев, Димитров, Павлов, Д. Цонев, Калчев, Захариев, Додуров, Хаджимустафа, Стоев /55 Енгьозов/, Ив. Цонев /57 Петров/, /Ангелов, Николов, Исмаил, Млъзев, Димитров/.

„Етър”: Спасов, Трендафилов, Узунов, Георгиев, Ахмедов, Пенчев, Мустафов, Николов, Тонев /60 Аврамов/, Друмев, Йорданов.