/ Община Свищов
През 2019 година в Свищов ще завършат средното си образование 245 ученици от 11 паралелки.
За втора година, по покана на кмета Генчо Генчев, пред сградата на Община Свищов с весели възгласи се събраха бъдещите абитуриенти. Младите хора пристигнаха заедно със своите класни ръководители, които споделиха тяхната емоция.

ДГ „Слънчо“ в Свищов отпразнува 60-годишен юбилей (СНИМКИ)

Приветствени думи към зрелостниците отправи кметът на Свищов Генчо Генчев, който им пожела смели мечти и упоритост в тяхното осъществяване. Градоначалникът благодари на учителите за всеотдайния им труд, а учениците посъветва никога да не забравят хората, които са ги водили по пътя на знанието.

С почетни грамоти бяха наградени най-отличените дванадесетокласници, които със знанията и уменията си са допринесли за издигане авторитета на своето училище и своя град. От името на общинското ръководство, всички зрелостници получиха по една значка, с надпис: „Аз обичам Свищов!“, с пожелание да се развиват успешно и с обич да градят бъдещето на своя град.

В Свищов организираха възпоменателен ден по повод 122 години от убийството на Алеко Константинов

Специален жест към випускниците бяха изпълненията на Преслава Петкова и Карина Георгиева от клуб „Естрада“, които със своите песни допринесоха за приятните емоции на всички присъстващи.

В края на събитието абитуриентите, техните учители и представителите на общинското ръководство си направиха обща снимка, за спомен от вълнуващия ден. През 2019 година в Свищов ще завършат средното си образование 245 ученици от 11 паралелки.