СОУ “Вела Благоева” участва в състезанието Spelling Bee
СОУ “Вела Благоева” участва в състезанието Spelling Bee / netinfo

Пламен Бисеров Стоянов от IV клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе в СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново. Пламен спелува правилно думата chess и победи класиралия се на второ място Даниел Петров Трополинов от VI клас. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април във Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в гр. София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват - произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.