Следващата седмица стартират ученическите игри във В. Търново
Следващата седмица стартират ученическите игри във В. Търново / netinfo
Ученическите игри във В. Търново да започнат от началото на следващата седмица, независимо от липсата на Наредба за провеждането им, одобрена от Министерството на образованието, решиха учителите по физическо възпитание от Старата столица. Днес те се събраха на заседание в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” по покана на отдел “Образование” към общината. Старши експертът по въпросите на спорта Мирослав Паничаров заяви, че заради липсата на Наредба няма как да се финансира общинския етап от игрите и за това съдийските такси ще бъдат изплатени със задна дата. Средствата ще бъдат отпуснати след пристигането на Наредбата, с решение на Общинския съвет по предложение на кмета д- р Румен Рашев.
Въпреки проблемите учителите решиха да стартират игрите, за да завършат в определения срок- 3 март. Състезанията ще се провеждат по девет вида спорт, в три възрастови групи: 5- 7, 8- 10 и 9- 12 клас. Вихрен Йорданов ще отговаря за организирането и провеждането на волейболния турнир, Станислав Балъков за баскетболния, Румен Трифонов за хандбалния. Петко Шатров поема плуването, Иван Иванов- тениса на маса, Димо Димов- бадминтона, Стефан Стефанов- шахмата, Николай Гемижев- леката атлетика. Кога ще започнат футболните срещи не бе обсъждано, тъй като терените все още не позволяват провеждането на мачове.
Над 100 заявки за участие бяха подадени още на срещата в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. Най- много са волейболните отбори- 31. Отговорниците по отделните видове спорт ще приемат заявки и в следващите дни и ще насрочат дати за провеждане на турнирите, съобразени със състезателния календар.