Шефовете на Етър-24 искат среща с БФС, Илханлъ готов да извади отбора
Шефовете на Етър-24 искат среща с БФС, Илханлъ готов да извади отбора / Дарик нюз, архив

Старши треньорът на “Етър- 24” Сердар Даят атакува реферите след равенството с “Локомотив” /София/ 2:2.

“Просто няма какво да се коментира. Омръзна ни да се занимаваме със съдиите. Всички са против нас. В отбора са дошли момчета от цяла Европа да си изкарват хляба тук, а те се подиграват с труда им. Дузпата, която съдията не даде за нас в началото на второто полувреме при 1:0, можеше да реши мача. Играчът ни влиза в наказателното поле, спънат е там и вместо дузпа получава жълт картон за симулация. И не само това. 90 минути ни удрят с лакти, толкова чисти фаулове не се дават... При такива съдии как да побеждаваме? Правим десет атаки и преди те да са почнали, ни свирят засади. При нормални условия няма кой да ни бие”, каза Сердар Даят.

Представителят на основния акционер Фейзи Илханлъ- Диядин Кая, пък отиде още по- далеч. Той заяви, че е упълномощен да поиска среща с ръководството на БФС. На нея шефовете на “виолетовите” ще настояват отборът да не бъде ощетяван повече, в противен случаи Илханлъ ще го извади от първенството.

“Във втори пореден мач не ни дават решаваща дузпа /б.р. има се предвид и гостуването в Гоце Делчев/. Ако БФС не вземат мерки срещу съдийството във вреда на нашия отбор, може да напуснем първенството, за да не пречим на други отбори. Нека си вземат служебно 3:0 и три точки и да останат в групата. Съдиите нека допускат мъжка игра, но да не ощетяват нашия отбор”, заяви Каят от името на Фейзи Илханлъ.