Сестри-близначки от Свищов родиха в един ден първородните си дъщери
Сестри-близначки от Свищов родиха в един ден първородните си дъщери / netinfo

Две сестри-близначки от Свищов родиха в един и същи ден първородните си деца. 21-годишните Диляна и Ралица се сдобиха с дъщери на 7-ми септември, като разликата между двете раждания е само час и 10 минути.

От началото на годината общия брой на новородените в община Свищов е 102, като преобладават момченцата. Най-много бебета са се родили през август – 19, като за същия месец на 2007-ма те са били 13.

Общинският съвет в Крайдунавския град гласува решение за изплащане на еднократна парична помощ от 200 лева за новородено в Свищовската болница от жители на общината, но според медицинския персонал на отделението това решение не е повлияло за увеличения брой раждания, тъй като голяма част от родилките не знаят за подпомагането.

Само през първата седмица на месец септември на бял свят са се появили 7 деца, от които 4 момичета и 3 момчета. Сред малките дами са и дъщерите на двете сестри-близначки от Свищов - Диляна и Ралица.

Всеизвестено е, че между близнаците съществува много силна връзка. Диляна е по-голямата от близначките. Първа се ражда и нейната дъщеря – Кристияна, която тежи 3.100 кг. След час и 10 минути изплаква и малката Габриела с тегло 3.200 – също първо дете на Ралица.

Как се чувстват двете майки след родилните вълнения чуйте в прикачения файл…