/ DarikNews.bg, архив
С трима нови артисти е попълнен творческият състав на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново от началото на 2019 г.

Оперетата „По покривите на Париж” репетират в МДТ

Солистката Теодора Петрова вече усилено репетира в оперетата „По покривите на Париж”, каквото е работното заглавие на спектакъла, който ще бъде създаден по шедьовъра на Имре Калман „Теменужката от Монмантър”. Добринка Тосева и Георги Димитров активно участват във възстановяването на редица знакови постановки от репертоара на драмата.

Рекордните 220 000 лв. от спектакли отчита за 2018 г. МДТ

Теодора Петрова е от София, а през последните 7 седем години е била солист в Камерна опера Благоевград. Има участия в много камерни и оркестрови концерти, както и в турнета в Израел, Китай, Германия, Англия и Франция. Тя е от семейство на музиканти и е пораснала в операта.

Теодора Петрова
netinfo

Теодора Петрова
netinfo

Теодора Петрова
netinfo

Първата си роля е изиграла едва 8-годишна в детската опера „Малкият коминочистач” от Бенджамин Бритън. Баща й е бил концертмайстор в Софийската опера, а майка й – певица в Камерна опера Благоевград. Теодора е възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, където се дипломира в паралелката по класическо пеене.

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на МДТ

След това е завършила магистърска степен по класическо пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. Лауреат е на конкурса „Христо Бръмбаров” и е участвала в майсторски клас на оперната прима Райна Кабаиванска. Последните й сценични изяви са в „Salve regina” от Перголези и в моноспектакъла „Битката на Танкред и Клоринда” от Монтеверди.

Изпълнявала е партията на Дафне в операта „Яполон и Дафне” на Хендел, както и тази на Галатея в друго негово заглавие - „Ацис и Галатея”. Била е Микаела в операта „Кармен” на Бизе, както и Рита в едноименната опера на Доницети.

Добринка Тосева е от Пловдив и вече има своя дебют на търновска сцена в детския спектакъл „Пипи Дългото чорапче”.

Добринка Тосева
netinfo

Добринка Тосева
netinfo

През 2018 г. е завършила специалност „Актьорство за драматичен театър” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в класа на доц. Веселин Ранков. В учебния театър на вуза се е превъплъщавала в редица образи.

„Йоан, синът на Асен” е новото историческо заглавие в афиша на МДТ

Сред тях са ролите в четири произведения Шекспир - тези на Хермия в „Сън в лятна нощ”, на Джулия в „Двамата веронци”, на Изабела в „Мяра за мяра” и на Мистрис Пейдж във „Веселите уиндзорки”.

Георги Димитров е от Варна и е възпитаник на Театралния колеж „Любен Гройс” в София. Той е бил препоръчан на ръководството на търновския театър лично от ректора на колежа проф. Елена Баева.

Георги Димитров
netinfo

Георги Димитров
netinfo


Младият актьор е завършил Спортното училище в родния си град с профил „Спортна гимнастика”, а през миналата година се дипломира в специалност „Актьор за драматичен театър” в класа на Георги Новаков.

Над 60 000 лв. приходи от спектакли отчита МДТ само за два месеца

През последните месеци участва в две представления на софийска сцена - „Пиеса за нас” на режисьора Ани Васела в Дома на киното в София и „Малката морска сирена” на режисьора Василена Радева в Театър „София”.

Освен с театър, артистът се занимава и с циркови изкуства, като владее жанглиране, включително и с огън, кокили, aerial silks, което е вид въздушна акробатика с копринени шалове. Като цирков актьор е участвал в редица представления в Норвегия.