С пари по програма „Красива България” ремонтират покрива на училището в Кесарево
С пари по програма „Красива България” ремонтират покрива на училището в Кесарево / Община Стражица

Община Стражица спечели проект по програма „Красива България” за основен ремонт на покрива на училището в село Кесарево. През миналата седмица кметът на общината инж. Детелина Борисова бе в Министерството на труда и социалната политика, за да подпише споразумение за изпълнението на проекта. На подписването присъстваха експерти от програмата и министър Хасан Адемов. Проектът е на стойност 84 хил. лева, като социалното ведомство осигурява 50% от сумата, а останалите са собствено участие на Общината. Средствата за съфинансирането са заложени в тазгодишния общински бюджет.

"Ремонтът на ОУ „Николай Райнов” е много наложителен, тъй като е в критично състояние и при лошо време това се отразява на учебния процес", коментира инж. Борисова. Предвижда се пълна подмяна на покривните материали. Училището се нуждае и от основен ремонт на сградата, но тъй като необходимите средства са много повече, ще се търси схема по оперативните програми за следващия програмен период, за да бъдат набавени.

Този проект има и социална насоченост, тъй като от програма „Красива България” поставят като задължително условие към бенефециентите да включат в изпълнението му трайни безработни.

Техният брой зависи от параметрите на дейностите по поръчката, която ще спечели фирмата- изпълнител. Предстои в най-близък срок Общината да подготви тръжната документация, която ще се съгласува с МТСП, след което да стартира и обществената поръчка за обекта.