/ dariknews.bg
Таблети спечелиха участници от област Велико Търново в две последователни тегления
Касова бележка само за 2.24 лв. бе достатъчна на търновка да спечели таблет в Лотарията с касови бележки на НАП. Теменужка Алексиева от Велико Търново е седмичен победител в Лотарията на НАП. Късметлийският бон бе изтеглен на 19-ти март в ефира на bTV преди 9:00 часа.

63-годишната ни съгражданка участва в Лотарията едва от началото на 2018 г., а покупката, направена на 14 март, й даде шанс за печалба. Дрехи от квартален магазин е закупила печелившата дама. Родената с късмет участничка не за първи път печели от игри.

Миналата година г-жа Алексиева се е сдобила с лек автомобил, а преди това е печелила и таблет. Тя регистрира редовно касови бележки в Лотарията, като досега е успяла да надхвърли 3000. Спечеленият таблет е марков, има компактен размер,  две страхотни камери и интуитивна операционна система. Той беше връчен на г-жа Алексиева в ТД на НАП и ще замени стария й таблет.

Интересен факт е, че и в следващото теглене на Лотарията, състояло се на 26 март т.г., печелившият участник е от област В. Търново. Свищовлийка е пазарувала за 4,05 лв. и срещу касовия си бон ще получи чисто нов марков таблет.

504 хиляди са касовите бележки, регистрирани от област В. Търново, а общият брой потребители от началото на играта е нараснал на 2274,  докато новите  потребители за второто издание на лотарията са 1261. Регистрираните в областта касови бележки през последните 5,5 месеца е  50388 на стойност над 6,5 милиона лева. Почти половината бележки са издадени от ПОС устройство.

Всяка седмица някой печели предметна награда на стойност, приблизително 1000 лв. А 2000 лв. дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. В края на второто издание на Лотарията на НАП 50 000 лв. очакват големия късметлия.