Родителите на деца с увреждания от В. Търново подкрепиха Азбукарите
Родителите на деца с увреждания от В. Търново подкрепиха Азбукарите / Дарик нюз

„Сдружение Азбукари“ получи безпорната подкрепа на родителите на деца с увреждания в град Велико Търнов , които ясно заявиха, че ще направят всичко възможно проектът да бъде осъществен колкото се може по-скоро. Те обещаха да помагат на Азбукарите за реализирането на благородната им кауза , тъй като децата със специфични потребности имат нужда от площадка, на която да играят и да се забавляват заедно със своите връстници. Това стана на проведената среща между екипа на „Сдружение Азбукари“, кмета на старата столица Даниел Панов и родители на деца със специфични потребности. На нея беше обсъден хода на Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ и набирането на средства за построяването на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания във Велико Търново.

След срещата всички заедно посетиха Дневния център за деца с увреждания, където Азбукарите бяха организирали приятна изненада за малчуганите. За тях Театър Весел беше подготвил специално подбрана интерактивна театрална постановка, в която всички деца имаха възможност да се включат и да изпитат емоцията да бъдат актьори. Директорът на центъра Светла Хаджийска също се ангажира да помага за реализирането на проекта. Тя заяви, че е убедена в успеха в набирането на средства, тъй като хората във Велико Търново са с големи сърца и обичат да помагат.

Поредната благотворителна инициатива на „Сдружение Азбукари“ отново цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация „Вярвам в теб!“ и да се даде гласност на нуждата от събирането на средства за изграждането на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново. Организацията вече построи такава площадка в София. Амбициите на Азбукарите са подобни детски кътчета, адаптирани и за деца с увреждания, да бъдат създадени в колкото се може повече кътчета в страната.

Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.