Родител на дете от школата на футболния Етър- 24 иска спешни мерки
Родител на дете от школата на футболния Етър- 24 иска спешни мерки / Дарик нюз, архив

Отворено писмо до ръководството на „Етър- 1924" АД, Община В. Търново и медиите изпрати Румен Янков- родител на дете от школата на „Етър- 1924". В него той настоява да се вземат спешни мерки за подобряване на работата в школата на футболния клуб. Публикуваме писмото без редакторска намеса. Причина за това е и фактът, че вчера други родители и новия шеф на школата Сашо Ангелов дискутираха с кмета Даниел Панов натрупаните проблеми. Самият градоначалник пък заяви пред медиите, че подкрепя исканията и е възложил на юристите да се произнесат по тях, преди да ги оповести публично.

 Уважаеми господа,

След като мажоритарните собственици открито декларираха на среща с нас родителите, че Детско- юношеската школа не им е приоритет искам да Ви попитам, до кога ще търпите разсипията на доказан футболен център, като В. Търново. Тук са създадени не само петимата национали на „Етър" от Американското лято, но и много други имена оставили диря в родния футбол, все личности възпитани в дисциплина и етика. Нека спрем с дежурните извинения- няма база. Истината е, че няма организация, в школата, защото е повeрена на хора, които не могат да я създадат. Стигнахме до там да губим служебно, защото няма кой да отключи стадиона. Кога ще спрете да търсите на човека работа, а не човек за работа? Защо не се провеждат конкурси за треньори и за шеф на школата, който да представи стратегия за години напред? Питам бившите ръководители на школата Калоян Чакъров и Стоян Петров и настоящия Сашо Ангелов, както и треньорите Десислав Божков, Николай Катъров, Пламен Костадинов, Емил Георгиев и др. какви резултатите постигнаха. Колко футболисти подадоха към мъжкия отбор, кои първенства спечелиха? С какво са повече те от доказани специалисти, като Радия Дойчев, Петко Цанев или Ивелин Младенов, които не са ангажирани с изграждането на младите футболисти във В. Търново, а имат много да им дадат. Заради шуробаджанашката система отборите падат с по 19:0 от „Литекс" и Вие г-н Чакъров ми казвате, че е нормално. Докарали сме я до там, че децата се радват, че са вкарали гол, при положение, че губят с девет- десет гола от момчета от гара Левски, Габрово или Г. Оряховица, които уж са по- големи от тях, но документите показват, че дори са по- малки. В същото време само за една година осем талантливи момчета напуснаха „Етър- 24".

Господа упправляващи клуба и града, не забравяйте, че и вашите деца тренират в тази школа и не знам как се чувствата, когато ви разказват в къщи за поредната унизителна загуба.

Вземете мерки, защото както искате децата ви да учат в елитни училища и да са обучавани от опитни учители, така трябва да настоявате да бъде и в школата. Питам всички бивши и настоящи футболисти, когато са били деца, 20- годишни момчета ли са са ги подготвяли. Считам, че с най- малките трябва да работят опитни специалисти, а младите треньори да се учат от тях. Не го ли направите скоро няма да има желаещи да тренират футбол във В. Търново. Аз лично, с риск да попреча на неговото развитие, изтеглям детето си от школата на „Етър- 24"...

С уважение: Румен Янков