Пълнена пуйка върху зеле спечели кулинарен конкурс
Пълнена пуйка върху зеле спечели кулинарен конкурс / снимки: ТД Трапезица- 1902

89 участници се включиха в организирания от Туристическо дружество „Трапезица- 1902" /В. Търново/- Ден на производителя. Конкурсът-дегустация на напитки и кулинарни произведения, собствено производство, се проведе в комплекси „Момина крепост" в местността Ксилифор.

Конкурсът за напитки събра 25 производители на домашна ракия и 37 на бяло и червено вино. Те бяха оценени от професионални дегустатори, сред които председателят на Съюза на енолозите в България инж. Станимир Стоянов, технологът инж. Тодор Гамизов и енологът инж. Димитър Димов.

Победител при майсторите на ракия стана Марин Иванов, следван от Цоньо Цонев и Георги Цветанов. В категорията червено вино първа е Кина Йорданова, следвана от Стефан Стоев и Ясен Долчинков. При белите вина и розето журито отличи само произведените съответно от Ваньо Дончев Вичка Самуилова.

Кулинарният конкус протече в две категории- ястия от българската национална кухня и сладкиши, събрали общо 27 участници. Техните творби бяха оценени от жури в състав Татяна Панайотова и инж.Росица Михайлова- преподаватели в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон" и главен готвач Марко Генджов.

Пълнена пуйка върху зеле спечели кулинарен конкурс
netinfo

При ястията спечели пълнената пуйка върху кисело зеле- съвместна продукция на Татяна Терзийска, Кина Николова и Димка Калфова, следвана от палачинкова торта на Антония и Христина от ПГТ „Д- р Васил Берон" и рибно предястие върху скариди на Стефка Димитрова.

Първа награда при сладкишите заслужи плодовата пита на учениците от ПГТ „Д- р Васил Берон", пред баклава направена от Деана Робова и тиквеника на Стефка Любомирска.

По време на конкурса ученици от Професионалната гимназия по туризъм представиха проект, ръководен от учителката Славка Проданова.